شرکت آروین صنعت بسپار که یک گروه تولیدی مهندسی است، در سال 1379 با هدف تولید قطعات کامپوزیتی تاسیس شد و بصورت تخصصی در حوزه مواد BMC/SMC فعالیت خود را آغاز نمود.
به دنبال پیشرفت صنایع پلیمری کشور در سالهای اخیر؛ به ویژه رشد فزاینده آن در صنایع وابسته به خودروسازی؛ ضرورت وجود یک واحد تولیدی در بخش کامپوزیت که علاوه بر داشتن امکانات تولید، دارای توان علمی و تخصص ویژه در تجزیه و تحلیل نیازهای صنعت، دانش طراحی فرآیند و روشهای تولید و همچنین تسلط بر مبنای علمی برای انتخاب مواد اولیه و انجام فرمولاسیون برای هریک از موارد خاص یا عام موجود در صنایع کشور باشد، به شکل ویژهای احساس میگردید. از این رو شرکت آروین صنعت بسپار که یک گروه تولیدی مهندسی است، در سال 1379 با هدف تولید قطعات کامپوزیتی تاسیس شد و بصورت تخصصی در حوزه مواد BMC/SMC فعالیت خود را آغاز نمود.
این مجموعه از همان ابتدای تاسیس با جذب نیروهای متخصص و پشتوانه تیم مدیریتی، موفق به تولید قطعات قالبی مورد مصرف در صنعت خودرو گردید. شرکت آروین صنعت بسپار با تجهیز و گسترش ماشین آلات در سال 1383 شروع به تولید قطعات مهندسی RTM از جمله سپر ماشین های سنگین، کاور مخزن CNG و سطل زباله نسوز 1100 لیتری نمود. این شرکت در مسیر تکمیل تولید مواد و قطعات مختلف کامپوزیتی، با تولید مواد و قطعات BMC/SMC در سال 1389 نام خود را به عنوان معتبرترین تولید کننده مواد و قطعات کامپوزیتی در ایران مطرح کرد. شرکت آروین صنعت با دارا بودن چند خط تولید مواد کامپوزیتی مختلف و از سویی مجهز بودن به پرس های متنوع تولیدی تزریقی و فشاری (با بیش از 1000 تن فشار)، امروزه یکی از بزرگترین تولید کنندگان کالاها و مواد خام کامپوزیتی به شمار می آید.
همانند دیگر رشته های مدرن در دنیای صنعتی امروزی، تولید صرف مواد و فرآوری آن جهت مصرف مشتری جوابگوی قطعی نیازهای مصرف کنندگان نخواهد بود. بلکه توانایی تجزیه و تحلیل از شرایط هریک از مشتریان، در نظر گرفتن شرایط خاص کاری و توان ساخت فرمول و تولید محصول به صورت اختصاصی برای هریک از مصرف کنندگان، از الزامات صنعت در عصر حاضر میباشد که در اصل چهره خاص مواد با تکنولوژی ویژه (High-tech.) را ترسیم می نماید و این بزرگترین وجه تمایز مواد اولیه مدرن با مواد اولیه سنتی و رایج در صنایع پیشین است.
امروز و پس از گذشت 15 سال، شرکت آروین صنعت بسپار این افتخار را دارد که علاوه بر تولید بخش عظیمی از مواد BMC/SMC جهت صنایع خودرویی و الکتریکی، نه تنها پاسخگوی بسیاری از مسائل صنعت با استفاده از این مواد بوده است بلکه بسیاری از پروژههای جدید را با تکیه بر دانش فنی و توان طراحی خود، ارتباط با مراکز علمی کشور و همچنین شرکتهای معتبر بین المللی فعال در عرصه کامپوزیت، معرفی و به اجرا گذاشته است. به عنوان مثال معرفی درپوش سوپاپ از جنس BMC، معرفی BMC برای فشارهای تزریق پایین (LPBMC) و BMC برای قطعات الکتریکی صنعتی با کیفیت سطح A همگی از دستاوردهای این شرکت میباشند که برای اولین بار در کشور مورد مطالعه قرار گرفته و نهایتا به تولید انبوه رسیده اند.
الگوریتم آروین صنعت بسپار برای فرآیندهای مبتنی بر BMC/SMC
با تکیه بر سالها تجربه و برخورداری از دانش فنی خاص این صنعت، مجموعه تیم تخصصی این شرکت با توجه به کارکرد ذیل پاسخگوی نیاز مشتریان خواهد بود:
الف) با توجه به نیاز مشتری و خصوصیات لازم برای محصول، بهترین شکل طراحی از لحاظ هندسی و جوانب دیگر مهندسی مطرح و انتخاب می گردد. طبعا انتخاب و بررسی طرح به گونه ای خواهد بود که علاوه بر پاسخگویی به نیاز مصرف کننده، 1- کمترین تغییرات ممکن، 2- آسانترین شیوه جهت ساخت قالب و 3- گزین اقتصادیترین و ارزانترین مواد BMC/SMC امکانپذیر باشد.
ب)طراحی قالب:
ساخت قالب ها در فرآیند BMC/SMC نیازمند رعایت اصول فنی خاص می باشد. در صورتی که این اصول از ابتدا در طراحی محصول و گزینش طرح ساخت قالب و برآوردهای اولیه آن به خوبی دیده شوند نه تنها بطور چشمگیری از ایجاد هزینه های جانبی و غیر ضروری و یا دوباره کاری می کاهند، بلکه فرآیند تولید در مرحله قالب گیری را با آسانترین روش و سریعترین فرآیند همراه با حداقل ضایعات در این مرحله توام می سازند. تسلط بر دانش کامپوزیت و به ویژه BMC و SMC سبب می گردد که در این مرحله از حداکثر خصوصیات خاص BMC/SMC در شکل پذیری و انجام چندین عملیات تولیدی بصورت در جا در قالبگیری بهره برداری شده و بسیاری از مراحل متداول تولیدی از قبیل ماشینکاری، قلاویزکاری، دنده زنی و… که عموما پس از قالبگیری صورت می گیرند به کلی حذف گردند؛ بدین معنی که نه تنها فرآیند تولید ساده تر و سریعتر می شود بلکه هزینه های تولید (به خصوص هزینه پنهان ضایعات که با بیشتر شدن مراحل تولید، ریسک آن نیز بیشتر می شود) کاهش یابند.
ج) انتخاب و طراحی مواد:
پس از تکمیل طراحی محصول و طراحی قالب، طراحی فرمول مواد متناسب با نیاز مشتری است که به تمام این مراحل عینیت بخشیده و پروژه BMC/SMC را عملی می سازد. در حقیقت ساخت مواد به گونه ای که قابل تولید نیز باشد، فرآیند تولید BMC/SMC را از یک پروسه عادی تولید مواد شیمیایی خارج نموده و به آن مفهوم و جنبه هنر می دهد. با فرض آنکه اصول کلی در طراحی محصول براساس نیاز مشتری و همچنین اصول فنی قالب سازی جهت تهیه قطعات BMC/SMC رعایت شده اند، طراح مواد BMC/SMC می تواند مشخصه های ضرورری برای محصول را در فرمول تقویت کند. افزون بر این بسیاری از ویژگی های دیگر BMC/SMC که در یک محصول خاص غیر ضروری می باشند را حذف و مواد BMC/SMC را متناسب با نیاز مشتری فرموله سازد. نکته مهم آن است که در این راستا نه تنها کیفیت بدست آمده عموما فراتر از نیاز و انتظار مشتری خواهد بود بلکه با حذف خصوصیات غیر ضروری و طبعا ساده تر شدن فرمول و احتمالا مراحل تولید BMC/SMC، مواد ارزانتری بدست مصرف کننده رسیده و این نهایت تخصص در فرآوری مواد است که جنبه های یک تولید کم نظیر را بر اساس نیاز مشتری با قیمتی ارزانتر و شرایطی آسانتر پدیدار میسازد.
دیدگاه عملیاتی در فرآیند BMC
همچنان که پیشتر ذکر شد، تولید مواد کامپوزیتی برای مصارف جاری و متعارف که نیازهای روزمره صنعت را تشکیل می دهند تنها بخشی از اهداف شرکت آروین صنعت بسپار می باشند. مفهوم تولید در جهان مدرن امروزی بسیار فراتر از تولید صرف محصول جهت استفاده در یک چارچوب از پیش تعریف شده است. در واقع با تسلط بر دانش مواد و طراحی فرمولاسیون های جدید، بسیاری از مشکلات ظاهری موجود در پروسه های تولیدی را میتوان از پایه به گونه ای دیگر شناسایی و از اساس برطرف نمود. به بیان ساده تر به جای آنکه مصرفکننده شرایط پروسه خود را به ناچار در یک محدوده خاص تنظیم و کنترل کند، تولید کننده مواد، فرمول و ساختار مواد را حتی الامکان متناسب با شرایط مصرف کننده به گونه ای تعریف میکند که کمترین تغییرات یا ساده ترین روش ها در ساخت قطعه امکانپذیر باشند و بدین گونه از بسیاری از مراحل هزینه زا یا وقتگیر در فرآیند تولید جهت پیدایش محصول نهایی جلوگیری می گردد. در فرآیندهای تولیدی مبتنی بر استفاده از مواد BMC/SMC، روند بهبود کیفیت و کاهش هزینه از چند بعد قابل بررسی است:
الف) بررسی شرایط تولید کننده و طراحی مواد BMC/SMC؛ به گونه ای که بیشترین سازگاری با ماشین آلات موجود مصرف کننده این مواد وجود داشته باشد و در نتیجه کمترین تغییرات در خطوط تولید و در نتیجه حداقل هزینه انجام می پذیرد.
ب) برای مصرف کنندگان BMC/SMC: که خود تولید کننده قطعه هستند همواره این احتمال وجود دارد که فرآیند تولید خود را مورد بازنگری و بهبود قرار دهند. از این رو سازنده BMC/SMC نیز بایستی توانایی تغییر و تکامل محصول خود را در همان راستا داشته باشد، در غیر اینصورت امکان بهبود و پیشرفت را از محصول نهایی خواهد گرفت.
ج)با تغییر و تنظیم فرمولاسیون BMC/SMC متناسب با نوع مصرف هریک از مشتریان میتوان از بسیاری از هزینه های غیر ضروری در قیمت تمام شده BMC/SMC جلوگیری نمود. زیرا ممکن است در کاربردهای خاص BMC/SMC، بسیاری از دیگر خصوصیات متنوع آن ضروری نبوده و با حذف آنها ماده ارزانتری تولید گردد که علاوه بر تامین نیازهای مصرفکننده، قیمت تمام شده کمتری را نیز برای قطعه ساز ایجاد می کند.